Lockdown versnelt verfilming Follies

National Theatre Follies theatrical poster (2017)

De geplande verfilming van Follies is door de lockdown in een stroomversnelling gekomen. In een interview van Collider met regisseur Dominic Cooke over zijn nieuwe film The Courier, vertelt Cooke dat hij blij is met de voortgang van het project.

Cooke regisseerde de productie van Follies voor het National Theatre in 2017, met onder andere Imelda Staunton in de cast. Die productie werd heel positief ontvangen, en kreeg 10 Laurence Olivier Award nominaties waarvan onder andere die voor beste musical revival werd verzilverd. In 2019 verkregen BBC Films en Heyday Films de rechten voor de verfilming van Follies. Sondheim zei daar destijds over: “Over the years, there have been many attempts to bring Follies to the screen, but not until Dominic Cooke’s brilliant production at the National Theatre of Great Britain did it seem like it could be a real movie. I’m more than delighted, I’m thrilled, that it’s finally going to happen.”

Cooke vertelde in het interview met Collider dat hij de afgelopen periode dankzij de lockdown hard heeft kunnen werken aan het script. Hij is blij met de creatieve stand van zaken van de verfilming. Voor de casting van de film denkt Cooke aan een mix van acteurs uit National Theatre-productie en (Amerikaanse) acteurs die daar nog niet bij betrokken waren. Choreograaf Bill Deamer is ook bij de verfilming betrokken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: