Lof voor West Side Story

Steven Spielbergs West Side Story beleeft nu zijn Nederlandse openingsweekend tegen de achtergrond van Sondheims recente overlijden en op een golf van lovende recensies. Spielberg maakte de film met scenarioschrijver Tony Kushner (o.a. Angels in America) met wie hij eerder ook al Munich en Lincoln maakte.

Op de populaire recensiewebsites Rottentomatoes en Metacritic behaalt de film scores van respectievelijk 93/100 en 86/100. Ook in Nederland zijn de recensies positief. NRC noemt het een “fantastische opfrisbeurt voor een tijdloze klassieker” en “in bijna alle opzichten een verbetering” ten opzichte van de verfilming van 1961 (hier te vinden). Volgens de Volkskrant balanceert de film “prachtig tussen het oude en het nieuwe”. Het AD spreekt van een “respectvol eerbetoon” en de Telegraaf vat samen dat Spielberg bewijst dat je “staande op de schouders van reuzen heel hoog kunt reiken”.

Dat Sondheim enthousiast was over de verfilming weten we uit een van zijn laatste interviews: “It’s terrific. Spielberg and Kushner really nailed it.” Bekijk hieronder het hele fragment uit het interview met Stephen Colbert. In Meer Sondheim vind je o.a. links naar de film van 1961 en het album van 2021.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: