Carol Burnett wint Stephen Sondheim Award

Carol Burnett is de laatste winnaar geworden van de Stephen Sondheim Award die nog door Sondheim zelf is uitgekozen. Burnett (89) werd beroemd met The Carol Burnett Show in de jaren 60 en 70, en won tijdens haar carrière al zo ongeveer alle prijzen die er te winnen zijn, inclusief 6 Emmy’s, 7 Golden Globes, een Tony en een Grammy. Haar voornaamste Sondheim-vertolkingen waren die als Carlotta in een concertversie van Follies in 1985 (zie hier repetities en optreden), en in de Sondheim-revue Putting it together (hier grotendeels te zien) in 1999.

Signature Theatre’s Stephen Sondheim Award wordt jaarlijks uitgereikt aan mensen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de vertolking van het werk van Stephen Sondheim en aan het Amerikaanse musical theatre. Eerdere winnaars waren onder andere bekende Sondheim-vertolkers als Bernadette Peters, Angela Lansbury, Audra McDonald en Patti Lupone, en samenwerkingspartners als Hal Prince, James Lapine, John Weidman en Jonathan Tunick.

“I’m thrilled about this award, because he picked me.”

Carol Burnett in de Washington Post

Signature Theatre en kopfoto.

Carol Burnett, “Could I leave you?” [Follies] uit: Putting it together (1999).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: