Sondheim-concert op oudejaarsavond

Op oudejaarsavond 2022 zendt BBC Two het spectaculaire Sondheim-concert “Old Friends” uit. Het concert, met een sterrenensemble en geproduceerd door Cameron Mackintosh, vond plaats in mei in Londen als speciaal evenement naar aanleiding van Sondheims overlijden eind 2021. De kaarten waren begrijpelijkerwijs schaars en zeer gewild, dus nu is er de kans voor allen die het misten om het concert alsnog te zien. De BBC-uitzending is te zien op BBC Two vanaf 18.35 uur (Nederlandse tijd) en via iPlayer.

In de cast zien we een ongekende verzameling aan gevierde “Old Friends” van Sondheim, waaronder Bernadette Peters, Judi Dench, Michael Ball, Imelda Staunton, Julia McKenzie, Daniel Evans, Maria Friedman, Julian Ovenden, Jenna Russell, Helena Bonham Carter en vele anderen. Hieronder een voorproefje en recensie.

“It was a night to remember, a warm and wonderful riffling through the back catalogue of someone whose astonishing variety and constant exploration changed musical theatre forever – and will, thanks to the legacy of his foundation, go on inspiring future generations.”

Recensie Sarah Crompton

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: