“Geen nieuwe Sondheim-musical”

De Engelstalige filmposter voor “El angel exterminador” (1962)

De New York Times bracht deze week het nieuws dat Stephen Sondheim het werk aan een nieuwe musical op gegeven zou hebben. De musical zou aanvankelijk al in 2017 openen in New York, maar het Public Theater heeft volgens de NY Times vorig jaar te horen gekregen dat Sondheim het project heeft opgegeven. Daarmee lijkt het erop dat de 91-jarige Sondheim geen nieuw werk meer op de planken zal brengen. Aanleiding voor de navraag door de Times was de betrokkenheid van Scott Rudin als producent, die in opspraak is geraakt naar aanleiding van berichten over mishandeling van zijn werknemers en anderen. Sondheim werkte samen met toneelschrijver David Ives aan de musical. Beiden hebben (nog) niet gereageerd op het nieuwsbericht.

De musical zou worden gebaseerd op twee films van Spaans-Mexicaanse filmmaker Luis Buñuel, “Le charme discret de la bourgeoisie” (De verholen charme van de kleinburgerlijkheid) uit 1977 en “El angel exterminador” (De vernietigende engel) uit 1962, die respectievelijk de eerste en de tweede akte van de musical zouden worden. In de eerste film probeert een groep mensen uit de gegoede burgerij om samen een diner te hebben, maar lukt dat niet. In de tweede film is er wel een diner, maar kunnen de gasten niet meer weg. Beide films zijn surrealistisch en politiek geladen, maar ook vol met (donkere) humor.

In 2016 vond een workshop voor de musical plaats, waarbij de eerste akte volgens Tony-winnend acteur en Sondheimveteraan Michael Cerveris al zo goed als af was, maar de muziek voor de tweede akte nog ontbrak. Die tweede akte lijkt er dus niet meer te komen.

Eén opmerking over '“Geen nieuwe Sondheim-musical”'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: