Live stream: Assassins (15-19 April 2021)

De Classic Stage Company in New York geeft alvast een glimp van hun geplande productie van Assassins via een livestream. Op 15 april om 20.00 uur ET (02.00 Nederlandse tijd) is het evenement, met onder andere Stephen Sondheim, John Weidman en Hillary Clinton, live te zien. Gelukkig is het ook mogelijk om het evenement terug te kijken tot en met 19 april. Bijwonen is gratis maar donaties zijn welkom. Vooraf registreren is vereist en kan via http://classicstage.org/tellthestory.

Onder de titel “Tell The Story: Celebrating Stephen Sondheim and John Weidman’s Assassins” doen alle castleden van de aanstaande nieuwe CSC-productie mee, net als castleden van de originele off-Broadway productie en de Broadway revival. Regie ligt bij Sondheimveteraan en artistiek directeur van de CSC John Doyle. Doyle regisseerde bijvoorbeeld de prijswinnende revivals van Sweeney Todd, met Michael Cerveris en Patti LuPone, en Company, met Raul Esparza.

Als klap op de vuurpijl vinden na optredens uit Assassins ook gesprekken met onder andere Stephen Sondheim en de schrijver van Assassins, John Weidman, plaats. Hillary Clinton zal ook haar blik op het stuk delen.

Clinton
Fotograaf: Bruce Gilkas
Sondheim en Weidman

De productie van John Doyle’s Assassins stond gepland voor 2020, maar kon geen doorgang vinden vanwege de pandemie. Bedoeling is nog altijd dat de CSC Assassins op het toneel brengt, zodra de New Yorkse theaters openen.
De musical Assassins uit 1990 gaat over de negen historische personen die de president van de Verenigde Staten vermoordden of daar een poging toe deden. Door hun ogen wordt de ziel van de Verenigde Staten verkend. Lees voor meer informatie onze introductie op Assassins.

Rolling Stone brengt als voorproefje een instagrampost van maart 2020 in herinnering, waarin acteurs van de CSC al “The Ballad of Czogolz” uit Assassins ten gehore brachten:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: