Tick, Tick… BOOM!

In november dit jaar komt de film Tick, Tick… Boom! uit, gebaseerd op de gelijknamige musical van Jonathan Larson (bekend van Rent) en geregisseerd door Lin-Manuel Miranda. In de filmversie is Sondheim als personage opgenomen; hij zal worden gespeeld door Bradley Whitford, onder andere bekend van zijn rol als Josh Lyman in The West Wing. De jong overleden componist Larson werd – net als Miranda – sterk beïnvloed door het werk van Stephen Sondheim. In de musical zijn verschillende verwijzingen naar Sondheim muziek te herkennen. Het lied “Sunday” maakt een directe en humoristische verbinding met “Sunday” uit Sunday in the Park with George. In “Why” wordt verwezen naar West Side Story en is de drietoon uit “Maria” te herkennen.

Jonathan Larson (1960-1996)
Bradley Whitford stapt in de schoenen van Stephen Sondheim

In Tick, Tick… Boom! vertelt Larson het autobiografische verhaal van de ambitieuze componist Jon die zich zorgen maakt of hij niet een kansloos pad op gegaan is. De off-Broadway-premiere van het stuk vond in 2001 plaats, zes jaar na de dood van Larson. Sindsdien zijn er internationaal vele producties van op de planken gebracht, inclusief in Nederland in 2014 met John Vooijs in de hoofdrol. In de film wordt de hoofdrol gespeeld door Andrew Garfield. De film zal vanaf 19 november op Netflix te zien zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: