Nieuwe Sondheim-musical op komst

Er komt toch een nieuwe musical van Stephen Sondheim! De componist kondigde dat gisteravond zelf aan bij Stephen Colbert’s The Late Show. De nieuwe musical krijgt de naam Square One. Acteur Nathan Lane vertelde eerder deze week al aan de Today Show betrokken te zijn geweest bij een lezing van de musical, samen met onder andere Bernadette Peters die geldt als een van de belangrijkste interpretatoren van Sondheims werk. Stephen Sondheim gaf in The Late Show aan bemoedigd te zijn door de reading en te hopen Square One volgend seizoen naar Broadway te kunnen brengen.

Sondheim schrijft Square One met toneelschrijver David Ives. Met Ives werkte Sondheim eerder aan een productie gebaseerd op het werk van de Spaans-Mexicaanse filmmaker Luis Buñuel. Die musical zou worden gebaseerd op twee films van Spaans-Mexicaanse filmmaker Luis Buñuel, “Le charme discret de la bourgeoisie” (De verholen charme van de kleinburgerlijkheid) uit 1977 en “El angel exterminador” (De vernietigende engel) uit 1962, die respectievelijk de eerste en de tweede akte van de musical zouden worden. In de eerste film probeert een groep mensen uit de gegoede burgerij om samen een diner te hebben, maar lukt dat niet. In de tweede film is er wel een diner, maar kunnen de gasten niet meer weg. Beide films zijn surrealistisch en politiek geladen, maar ook vol met (donkere) humor.

De New York Times meldde eerder dit jaar dat het project rond Buñuel gestrand zou zijn en de krant bericht nu dat Square One het resultaat is van een ander project van Ives en Sondheim. Details over Square One zijn echter nog niet bekend.

Bekijk hier het hele interview met Stephen Sondheim in The Late Show:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: