James Lapine schrijft boek over Sunday

“Putting it together. How Stephen Sondheim and I created Sunday in the Park with George”. De titel van James Lapine’s nieuwe boek zegt alles. Lapine schreef onder andere de scripts van de Sondheim-musicals Into the Woods, Passion en Sunday in the Park with George. In zijn nieuwe boek neemt hij de lezer mee van het allereerste begin van de totstandkoming van Sunday in the Park with George tot het uiteindelijke Pullitzer-winnende resultaat, twee jaar later. Het boek is vanaf augustus in Nederland verkrijgbaar en nu al vooruit te bestellen.

Lapine interviewde voor dit boek veertig betrokkenen bij de originele productie van de musicalklassieker, waaronder Stephen Sondheim, muzikaal regisseur Paul Gemignani en hoofdrolspelers Mandy Patinkin en Bernadette Peters. Lapine beschouwt het boek als deels memoires, deels mondelinge geschiedenis en deels introductie in hoe een musical geschreven en geproduceerd wordt.

I remember saying to you, “I don’t have a character. Where is my character?”
And you said, “You’re not a character, you’re a color.”
“Would you mind telling me what color?”

Herinneringen van acteur Brent Spiner uit “Putting it together”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: