Sweeney Todd in Nederland

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street is terug in Nederland. Van 21 april tot 21 mei is de Sondheim-musical te zien in het Amsterdamse theater DeLaMar en de Nieuwe Luxor in Rotterdam, met vanaf 13 april zeven try-outs vooraf. Simone Kleinsma vervult de rol van Mrs. Lovett en de Vlaamse Hans Peter Janssens zal de titelrol voor zijn rekening nemen. Voor beide acteurs is het niet de eerste keer dat ze in de huid van Sweeney Todd en Nellie Lovett kruipen. Hans Peter Janssens speelde de rol in Vlaanderen nog in 2019. Voor Simone Kleinsma is het langer geleden: zij speelde Lovett voor het laatst in 1993 tegenover Ernst-Daniel Smid. De toenmalige veelgeprezen vertaling van Koen van Dijk lijkt ook nu de basis te vormen.

Hoewel het na de productie van 1993 tien jaar stil bleef, werd Sweeney Todd sinds 2014 al twee keer eerder op de planken gebracht in Nederland. Eerst door de Nederlandse Reisopera met hoofdrollen voor Dale Duesing en Sanne Wallis de Vries in een modern jasje, en vervolgens in 2016 en 2017 door OpusOne met musicalveteranen Rene van Kooten en Vera Mann in de hoofdrollen.

Kaarten voor de nieuwe productie zijn verkrijgbaar via theaters DeLaMar en de Nieuwe Luxor. Meer weten over Sweeney Todd?: kijk hier.

Een voorproefje van de nieuwe productie was te zien op de Uitmarkt in Amsterdam. Zie hieronder de registratie, met daarin ook Milan van Weelden als Rechter Turpin en Jonathan Demoor als Anthony Hope.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: